/ Matbloggspriset /

Matbloggspriset Folkets Val - nominera Kitchenofanna

 
Då var det dags att nominera era favorit bloggar till matbloggsprisets Folkets Val. Gillar ni det jag gör och blir ni inspirerade av det så blir jag superglad om ni nominerar min blogg Kitchenofanna i år igen.
Förra året kom jag till final och kom på femte plats i denna kattegori. Får man hoppas på bättre placering?
Ni som känner mig eller föjlt mig så vet ni att jag brinner för det här och denna blogg har blivit en stor del av mig.
 
Just denna kattegori så är det ni, dvs folket, som bestämmer och jag ber er att stötta mig i år igen.
Nominera gör ni genom denna länk: http://matbloggspriset.se/nominera/
 
Ni vet väl att jag/kitchenofanna finns på instagram och på facebook. Ser fram emot nya följare.
 
Stort tack på förhand
 
 
Kommentarer (0)


Nominera / matblogg / matbloggspriset / matbloggsprisetfolketsval
/ Soppa /

Kunglig- Karl-Johansoppa

 
Skogens kung är här, Karl-Johan!
Då börjar vi måndagen med en krämig, smakrik och mycket simpel men lyxig soppa eller närmare sagt kunglig soppa.
Det är deffinitivt Karl-Johan år iår när man går ut i skogen och kommer hem med korgarna fulla. Jag älskar skogen och tänk att allt det här finna där.
 
 
Man kan laga så mycket gott med just Karl-Johan, grilla, sylta, ha i risotto, mackor mm.
Det går att förvälla svampen och frysa in eller torka om man vill spara av höstens överflöd. Ni förstår hur värderfullt det är när man kan tillaga egen soppa vinterns kyla.
 
Ut och hämta svamp kära folk :)
 
Recept
 
500g Karl-Johan svamp
2 små mjöliga potatis
1 gul lök
5-6 dl vatten
1,5 dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong  
1,5 msk vitvinsvinäger
salt, peppar
smör och olja till stekning
persilja och svamp till garnering
 
Gör så här
 
Torka av svampen med en köksduk från ev grus eller jord. Skär i små bitar och börja förvälla i en kastrull. Skär löken och potatisen i små bitar och tillsätt det med svampen. Börja fräsa med lite olja och smör så det får lätt färg inte steka.
Tillsätt vattnet, buljongtärningen och koka i ca en kvart. Mixa soppan slät med en stavmixer, tillsätt grädde och späd ut med mer vatten vid behov, beroende hur tjockt ni önskar. Häll i vinägern, salta, peppra och smaka av.
Garnera soppan med färsk persilja och småstekta svampskivor.
 
hoppas att det smakar.
 
 
Kommentarer (0)


Karljohansoppa / meatfreemonday / middagstips / soppa / svamp
/ Ostbricka /

Ostbricka

 
Det här med att ha bilder i huvudet.
Här får ni lite inspiration på hur en ostbricka kan se ut. En stor träskiva pimpad med härligheter och smaker som jag älskar. Det här lär imponera på dina gäster kan jag lova.
Härliga ostar och säsongens frukt som fikon, granatäpplen och vindruvor passar fint till det här. Även aprikoser och persikor finns det fortforande att hitta i butiken. Sen kan man säkert rota fram en och annan god marmelad också om man känner för det. 
En av mina favorit ostbutiker i Stockholm är värt att besöka Androuet  ostbutik här får du tips på matchande viner till ostar man köper med sig. För Bålstaborna så finns det fin sortiment hos vår lokala Ica Kvantum Bålsta
 
 
Lite tips vad gäller servering av ostar - temperera ostarna!
 
Visste ni att alla ostar får gärna ligga framme i rumstemperatur (cirka 20 grader) någon timme före serveringen. Hårdostar kan tas fram ca 20-15 minuter innan servering och färskostarna ca 10 minuter innan. Börja gärna med milda smaker och avsluta med starkare.
Beräkna 20-40 g ost per person. Det är ganska mättande för man har ju annat tillbehör som bröd och kex. Lägg fram lite små knivar och bestick så gästerna kan ta och skära själv.
Till det här passar röd fruktig och mustig vin. Det blir helt underbar om man kan matcha rätt med vin och ost.
Men det är också så att våra smaklökar är olika och det som kan vara rätt för en person är kanske inte gott för dig. Ta det som du tycker är gott helt enkelt. Det får man höra ofta på vinprovningar.
 
Jag säger våga testa och hitta dina nya smakkombinationer.
 
Ha en härlig söndag
 
Kommentarer (0)


Fikon / fredagsmys / ostbricka / rödvin / tips