Mörk chokladmousse med körsbär

 
Mäktig, maffig och intensiv mörk chokladmousse med körsbär. En mäktig liten bomb i elegant format om jag får säga det själv.
Exakt så, annan beskrivning finns ju inte. Förutom att den är skitgod och lätt att göra så serverar du på direkten, inga flera timmars väntande i kylen.
 
 
Känns lite höstigt nu när jag tittar på bilden, njuter gärna av denna underbara efterrätt med en kopp starkt kaffe framför en brasa och omfamnat med en filt.
 
Recept
 
3 dl grädde
1 dl mascarponeost
100 g 70% mörk choklad
1,5 dl körsbär
1 dl syltsocker
halv vanilijstång
 
Gör så här
 
Ta bort kärnorna från körsbären, koka ihop i en kastrull med vaniljstången som du har skrapat ur. Tillsätt sockret och koka i ca 5 minuter. Låt det svallna.
Bryt chokladen i bitar och smält den i en bunke över vattenbad. Ta bort och låt det svallna. Under tiden vispar mascarponeosten så att den blir lite mjukare, häll i grädden och vispa ihop lätt.
Häll i chokladen i massan och rör försiktigt ihop.
Varva chokladmousen i små glass tillsammans med körsbären.
Riv gärna mer choklad på glasen innan servering.
 
Njut hör ni!
 
 


Choklad | Anna Demirian, Choklad, Efterrätt, Körsbär, chokladmousse |