Ostbricka

 
Det här med att ha bilder i huvudet.
Här får ni lite inspiration på hur en ostbricka kan se ut. En stor träskiva pimpad med härligheter och smaker som jag älskar. Det här lär imponera på dina gäster kan jag lova.
Härliga ostar och säsongens frukt som fikon, granatäpplen och vindruvor passar fint till det här. Även aprikoser och persikor finns det fortforande att hitta i butiken. Sen kan man säkert rota fram en och annan god marmelad också om man känner för det. 
En av mina favorit ostbutiker i Stockholm är värt att besöka Androuet  ostbutik här får du tips på matchande viner till ostar man köper med sig. För Bålstaborna så finns det fin sortiment hos vår lokala Ica Kvantum Bålsta
 
 
Lite tips vad gäller servering av ostar - temperera ostarna!
 
Visste ni att alla ostar får gärna ligga framme i rumstemperatur (cirka 20 grader) någon timme före serveringen. Hårdostar kan tas fram ca 20-15 minuter innan servering och färskostarna ca 10 minuter innan. Börja gärna med milda smaker och avsluta med starkare.
Beräkna 20-40 g ost per person. Det är ganska mättande för man har ju annat tillbehör som bröd och kex. Lägg fram lite små knivar och bestick så gästerna kan ta och skära själv.
Till det här passar röd fruktig och mustig vin. Det blir helt underbar om man kan matcha rätt med vin och ost.
Men det är också så att våra smaklökar är olika och det som kan vara rätt för en person är kanske inte gott för dig. Ta det som du tycker är gott helt enkelt. Det får man höra ofta på vinprovningar.
 
Jag säger våga testa och hitta dina nya smakkombinationer.
 
Ha en härlig söndag
 


Ostbricka | Fikon, fredagsmys, ostbricka, rödvin, tips |