Gravad lax

 
Gravad lax är ett måste på julbordet om ni frågar mig! Så himla enkelt och gott är det också. Det kräver bara lite förkärlek i frysen sedan är den redo att kryddas för sedan ligga i kylen och gotta sig.
Jag som älskar lax i alla former ska prova grava och experimentera med olika smaksättningar framöver.
Detta är enligt Arlas recept då jag har fått äran att vara med på julkalendern.
 
 
Pepparotskräm och kavring :) 
Ni måste bara prova att göra det här krämen. Ni kommer att älska den!
 
 
Pepparrotskräm
 
2,5 dl crème fraiche
1/2 dl majonäs
2 msk riven pepparrot
vitpeppar
 
Gör så här
 
Rör ihop crème fraiche, majonäs och blanda ner finriven peppparrot och vitpeppar. 
Rör om och smaka av. 
 
 
 


Fisk | Kitchenofanna, arlaköket, gravadlax, jumat |
#1 - - Johnny:

Med en matsked Akhtamar tror jag nog den gravade laxen kommer bli ännu bättre :-)

Svar: Hej Johnny,
håller helt och håller med dig! just den här är den vanliga sättet att göra och man kan lägga till sin egen touch :)

God Jul och Gott nytt år/Anna
Anna Demirian