Ugnsbakad brysselkål

 
Ugnsbakad brysselkål med varmrökt sidfläsk och västerbottensost. Kanske något underskattat men den här kombinationen av rökiga smaken och osten gör den extra god.
Helt fantastiskt rätt som går snabbt att tillaga och försvinner lika snabbt från bordet :) Den här har liksom allt som jag älskar, särsklit osten ;) 
För vegetarisk alternativ kan man utesluta sidfläsket, men måst då salta lite.
 
 
Recept
 
500 g brysselkål
150 g varmrökt sidfläsk
1 dl grovhackad västerbottensost
2 msk olivolja
vitpeppar
 
Gör så här
 
Tvätta kålen, skär bort själkfästet på toppen och dela. Skär sidfläsk i små bitar, blanda ihop med brysselkål och ost. Ringla över olivolja, svartpeppar och rosta i en ugnsfastform i ca 15 min i 200 grader.
 
 
 


Allmänt | Kitchenofanna, Middag, brysselkål, västerbottensost |
#1 - - Li:

Brysselkål är så fantastiskt gott 😍

Svar: Visst är det! :)
Anna Demirian