Black bean brownies med avocado frosting

 
Black bean brownies med avocado frosting som jag bara var tvungen att prova baka.
Lättbakat, luftigt med en silkeslen topping som bara smälter i munnen på en.....
Det bästa är ju att denna läckerbit är nyttig och det gör också att man njuter lite extra med gott samvete ( ska jag säga ;) - detta recept är helt mjöl och sockerfritt.
 
 
Matintresserad som jag är, var jag bara tvungen att prova baka den och jag kan erkänna att denna blev lyckad vid första försöket. Kan dock hända att jag gör ändringar i receptet nästa gång. Lite variering beroende på vad man är ute efter. Mindre ägg i kakan gör att det blir mer seg, choklad eller kakbitar mer crunch. Toppa med bär som ger lite mer färg och syra eller friskt med chokladen. Flingsalt på varje bit som balanserar och lyfter upp chokladsmaken.
Det är en smaksak helt enkelt och det är kul att leka med konsistenser och smaker, glöm inte att det ska vara vackert för ögat!
 
Recept 12 bitar
 
1 burk kokta svarta bönor 380 g
100 g mörk choklad 70%
12 st dadlar
2 ägg
1,5 msk kokosolja
1 dl valnötter
1 tsk bakpulver
 
Avocadofrosting
 
2 avocado
6 dadlar
1 msk kokosolja
2 msk kakao
2 msk stark kaffe
 
Gör så här
 
Kärna ur dadlarna och mixa med valnötter och avrunna bönor i en matberedare. Smällt chokladen,  tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät smet.
Häll i en form på ca 20x28 cm med bakpapper i och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. (För bästa resultat låt kakan stå i kylen ett dygn). 
 
Dela, kärna ut och gröp ur avokadon. Kärna ur dadlarna och mixa ihop med avocadon, kaffe, kakao och kokosoljan till en slät kräm.
Bre på den kalla kakan. Strö över lite flingsalt på varje bit innan servering.
 
 


Choklad | Blackbeanbrownies, Choklad, Kitchenofanna, avocado, brownies, hembakat |
#1 - - Liselotte:

Brownisen ser jättegoda ut. Spännande recept. Jag ska bjuda min pappa på fika på söndag. Jag ska testa brownisarna.

Svar: Hej Liselotte, va härligt, berätta gärna hur det gick.

Med vänlig hälsning Anna :)
Anna Demirian

#2 - - Liselotte:

Hej igen! Jag bakade brownisen i söndags. Den var lätt att baka och blev bra. Jag bytte ut valnötter mot mandel och dadlar mot torkade aorikoser. Jag bjöd min 82-årige pappa på kakan. Han och jag tyckte den blev jättegod. Makens kommentar var att man kanske vänjer sig vid smaken. Dottern, 14 år, som visste att det var svarta bönor i kakan, tyckte inte om den. Jag tror hon inte tyckte om den just för att hon visste att den innehöll bönor. Jag kommer att baka den igen.

Svar: Hej Liselotte,va glad jag blir. Aprikoser istället för dadlar funkar otroligt bra skulle jag gissa. Man är ju ute efter lite sötma ;) exakt samma reaktion och feedback fick jag här hemma. Huvudsaken är att pappa gillade kakan.Så himla kul att du gillade den också. Följ mig gärna på insta gram för att få se mig mer i aktion på insta stories.

kram Anna ;)
Anna Demirian