Potatisgratäng

 
En mycket krämig & klassisk potatisgratäng går alltid hem. Utmärkt med fisk, kött eller fågel. En riktig höjdare för en potatisälskare och stor favorit hos mig såklart. 
 
Som liten fick jag ofta höra att jag borde gifta mig med en potatisodlare, en bonde alltså :)
Då kan ni förstå hur mycket jag älskar potatais sedan barnsben!
 
 
Muskotnöten är en av ingredienserna i gratängen som ger en härlig nötig smak. 
Som vanligt så piffar jag till maten med färska örter, det blir mycket mer attraktiv för ögat och god ;)
 
Recept
 
800 g mjölig potatis
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl riven lagrad ost
2 vitlöksklyftor
halv muskotnöt
1 tsk salt
vitpeppar
1 msk smör
 
Gör så här
 
Tvätta potatisen och skär i 1/2 cm tjocka skivor med skalet på. Förkoka skivorna halvmjuka i en kasstrull med mjölk, grädde, salt, peppar. Blanda sedan ner osten, riven vitlök och muskotnöt.
Häll över i en form. Klicka över smör och grädda i ugnen i ca 30 min.
Garnera sedan med timjan eller basilika.
 
 


Potatisgratäng | Potatisgratäng, färska örter, middagstips, vegetarisk |