Aprikos lavash

 
Mina vackra armeniska aprikoser från mina egna träd i Armenien. Solmogna, med rosiga kinder och söta som honung. De som har färdats 5000 km med mig för att komma till mitt hem i Sverige!
 
Det blev god frukt lavash av dessa utsökta aprikoser. Igenkänd för er som godisrullar, godisremsor kanske?
I Armenien har man tillverkat naturlig godis från olika frukter och nötter i århundraden. Det skördas solmogna frukter på sommrarna så det är inte så konstigt att man tillverkade naturlig godis, söta delikatesser för mörkare tider på året. Dessa kan förvaras hela året och kan köpas i varenda marknad i Armenien.
Frukt lavash kan göras med alla frukter och bär men aprikoser är min favorit som ni förstår :)
 
 
Recept 
 
1 kg färska mogna aprikoser
1 msk honung
1 tsk citronsaft
 
Gör så här
 
Dela aprikoserna i mitten och ta ut kärnan. Lägg på en ugnsfat och baka mitt i ugnen i ca 1 timme i 100 grader.
Ta ut och mixa aprikoshalvorna med sin fruktsaft, honung och citronsaft till en len puré
Smaka av, smaksätt med honung eller citron efter egen smak.  
Bre ut purén till ett tunt lager på en stor ugnsfast form med bakplåtspapper på. Låt det torka i ugnen i ca 1,5 - 2 timmar i 50 grader. Ta ut och låt det kallna. Klip remsor i ca 4 cm breda, rulla ihop och förvara i burk om det blir något kvar ;)
 
 
 


Arla | Armeniskmat, Kitchenofanna, apricots, aprokoser, fruitlavash, fruktlavash, naturliggodis |
#1 - - iseedee:

Mumma vad gott! =) Aprikoser är så himla gott, och att ha egna måste vara ännu bättre.

Svar: Hej,
så är det verkligen.
Kram/Anna
Anna Demirian