Seafood Paella

 
Jag har nog gjort den godaste paellan någonsin denna gång. En färgstark härlig seafood paella med alla goda smaker från havet.
Mycket smakrik paella med blåmusslor och ugnsrostade heta räkor.
Det finns så många olika varianter på paellan med både fisk och skaldjur, kyckling och med olika korvar. En annan favoritvariant är att ha kryddstarka chorizokorvar som ger kryddig och het smak.
Den riktiga smakhöjaren i min paella är min vana att fräsa alla kryddor i olja för att få ut mer smak.
 
 
Denna gång så har jag soja istället för salt. Det gav mer intensiv och djup smak till maträtten.
Det gäller att våga att leka med smaker. Det bästa måste ändå vara att man tillagar och serverar allt i en enda stor panna.
Det ser maffigt och lyxigt ut, tycker jag!
 
 
 
Recept fem pers
 
3 dl paellaris
1 stor lök
½ dl olivolja
3 stjälkar selleri
2 morötter
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
1 vitlöksklyfta
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk paprikapulver
1pack saffran
500 gr oskalade räkor
1 nät blåmusslor
 

 Buljong

1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 msk fiskfond
5–6 dl vatten
3 msk soja (kikkoman)
virtpeppar

 

Gör så här

Skär grönsakerna i små kuber, stött fänkålsfrön med saffran i morteln och fräs med alla kryddor i olivolja en stund i en traktörpanna. Tillsätt sedan grönsakerna och fräs lite till.
Blanda alla ingredienser till buljongen, smaka av. Häll över riset pö om pö och låt det småputtra under lock. Koka ca i 15 min tills riset är genomkokt.
Krydda räkorna med lite starkt paprikapulver och rosta snabbt i ugnen i ett par minuter tills de får fin färg. Skrubba musslorna, kasta de som inte stänger sig. Lägg musslorna på paellan och lägg på locket.
Det är färdigt när de öppnat sig.
Toppa paellan med rostade räkor, färsk finhackad persilja och citronskivor. 
 
 
 
 


Fisk | Kitchenofanna, Middag, Paella, Räkor, seafoodpaella, soja |
#1 - - Anonym:

Mums såå gott det ser ut!!

Svar: Hej, tack det var det också, rekommenderar att prova laga :)

Med vänlig hälsning Anna
Anna Demirian

#2 - - Maria:

Ser underbart gott ut, Anna!

Svar: Hej Maria,
tack, den var god jag lovar :)

kram Anna
Anna Demirian