Armenisk nässelsoppa

 
Armenisk matig nässelsoppa med vårens spröda nässlor från trädgården. En matigare soppa med bulgur, potatis och spröda nässlor. En härlig och supergod soppa som tillagas så här dags i Armenien.
Farmor Seda tillagade den och försökte övertala oss att äta för att den var så nyttig :) 
En annorlunda soppa till skillnad från det ni är vana vid vill jag lova. Jag är övertyga om att ni kommer att älska den - det känner jag på mig ;)
Dessutom kan det vara ganska skönt med en rejäl järndos emellan alla grillade måltider såhär dags!
 
 
Recept 
 
1 stor potatis
1/5 dl mellangrov bulgur
1,5 liter nässlor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör 
1 tärning grönsaksbuljong
1 liter vatten
salt, peppar
 
Gör så här
 
Finhacka löken och vitlöken, låt dem svettas i smör. Skär potatisen i små kuber och häll i kastrullen med löken. Tillsätt bulgur, vatten, buljongtärning och låt det småputtra i ca 5 minuter. När potatisen är klar tillsätter du  nässlorna och låter det koka i ca 3 minuter. Det får inte koka sönder! 
Servera med bröd och vitlöksyoghurt. Det gör man genom blanda ihop 3 msk grekisk yoghurt med en finriven vitlöksklyfta.
 


Armeniska rätter | Acreto, Armeniskmat, Kitchenofanna, nässelsoppa, vegetarisktn |