/ Gnocchi /

Pumpagnocchi med Trattkantareller

 
Pumpagnocchi med smörstekta trattkantareller och timjan. En riktig säsongsanpassad rätt med få ingredienser men mycket smak. Det passar även perfekt för er som inte vet vad man kan hitta på med pumpa. För få att fram ännu mer av den fina gula färgen så har jag gurkmeja i degen. Jag har även blandat in trattkantareller och fått till en magisk rätt om jag får säga det själv!

Jag som älskar grädde avstod denna gång. Istället så späde jag ut gnocchin med pastavatten och det blev så härligt krämig.

 
Helt fantastiskt att det finns fortfarande svamp i skogen att hämta ;)
 
 
Gnocchin får lite mer intensiv gul och vacker färg av gurkmejan. 
 
 

Recept 4 pers.

500 g pumpa
300 g trattkantareller 
1 tsk gurkmeja
1 gul lök
6–7 dl mjöl
1 ägg 
salt, peppar
olja, smör till stekning
parmesanost, timjan
 

Gör så här

Dela och kärna ur pumpan. Skär i små bitar och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Pressa med potatispress eller mixa. Tillsätt ägg, mjöl, gurkmeja, och arbeta ihop till en ganska fast men mjuk deg.
Dela i små runda bollar och rulla till fingerstjocka längder, skär i 3 sm låga bitar. 
Mjöla och pressa med baksidan av gaffeln. Smörstek svampen och skivad lök tills de får färg, salta, peppra. Koka gnocchin men inte så många åt gången. De är färdiga när de flyter upp till ytan.
Lyft upp dem och blanda med svampen försiktigt, späd ut med pastavattnet, rör om och låt det småputtra en liten stund. Det blir härligt krämig
 
Riv på med parmesan och garnera med timjan.
 
 
 
/ Matbloggspriset /

Jag vann Stora Matbloggspriset 2018

 
 
Jag vann!
Jag vann Stora Matbloggspriset och den största utmärkelsen som en bloggare kan få. Matbloggspriset är Nordens äldsta bloggpris.
Jag är så himla tacksam, stolt och glad över priset att ni inte anar. Motiveringen gick rakt in i mitt hjärta när den lästes högt från den stora scenen.
Blev tårögd och kände direkt igen mig i det jag gör, skapar och står för.
 
Motiveringen
 
"Med trädgården och skogen som inspirationskälla skapas läckra recept, omsorgsfullt komponerade och vackert fotograferade. I hennes kök möts svenska och armeniska smaker och genom hennes genuina passion för mat och råvaror har hon öppenhjärtat tagit till sig av våra svenska mattraditioner, gift dem med sitt armeniska ursprung och skapat något unikt och eget. Stort grattis!”

Stort tack till Matbloggsprisets juryn Monika Ahlberg, Ylva Vitorovic. Även mina underbara följare och vänner som trodde på mig. Inte minst min familj som alltid står ut med att äta maten kall för att det ska fotas först ;)
 
Stort grattis till årets alla nominerade och vinnare i alla kategorier.
 
 
 
Kommentarer (1)


Anna Demirian / Kitchenofanna / matblogg / matbloggspriset
/ Matbloggspriset /

Matbloggspriset och Prisutdelning

 
Idag öppnas portarna på Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan. Året godaste mässa med mat och viner.
Det är också en stor och speciell dag för mig då jag är nominerad i två kategorier, Årets Bästa Foto 2018 och Stora Matbloggspriset. Prisutdelning sker vid stora scenen på mässan kl.16.30-17.00
Håll tummarna för mig att jag tar hem ett pris i år :)
 
 
Jag kommer att vara där och hänga med mina matvänner och bloggkollegor, det är ett härligt gäng av matälskare. 
Är du där kom och säg hej till mig och alla andra bloggkollegor.
 
 
Ha en underbar fredag