Lasagne med västerbottensost och trattkantareller

 
Hemlagat krämig lasagne med Västerbottensost och torkade trattkantareller. Klassisk och kraftig smak som jag bara älskar. Älskar den nötiga smaken från osten och ljuvliga doften av trattkantareller. Ett utmärkt sätt att använda torkad svamp är att smula ner det just i grytor, lasagne och såser. Svarttrumpetsvamp är min favorit och har ni det istället för trattisarna så är det lyxigt värre. 
Rena rama rikedomen mitt i vintern! En annan ingrediens som jag älskar att ha i köttfärssåsen är muskotnöt. Doftar helt underbart i hela köket och man vet att maten kommer att smaka helt underbart!
 
 
Recept
 
500 g nötfärs
2 gula lökar
1 vitlöksklyftor
1 krm muskotnöt
1 tsk oregano
1 msk tomatpuré
100 g torkade trattkantareller
400 g krossade tomater
3 dl riven västerbottensost 
2 dl vatten
3 msk matolja
1 tsk paprikapulver
salt, svartpeppar
10 lasagneplattor
 

Béchamelsås

2 msk smör
3 msk mjöl
8 dl mjölk
salt, vitpeppar
 
Gör så här
 
Skala, finhacka löken, vitlök och fräs färsen med oljan i en kastrull. Tillsätt sedan köttfärsen och bryn den en stund. Dela färsen hela tiden med en träslev. Häll i paprikan, oregano , tomatpuré, krossade tomater, salt, peppar och muskotnöt. Fräs allt en stund. Häll i vattnet och låt det småputtra i 15 minuter.
Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa ihop hela tiden och koka tills det tjocknar. Salta och peppra.
Värva sås, lasagneplattor, köttfärssås och ost i en ugnsfast form. Avsluta med sås och ost på toppen.
Grädda mitt i ugnen i 170 grader i 35 minuter.
 
 
 


Lasagne | Kitchenofanna, Middag, lasagne, västerbottensost |