Pumpagnocchi med Trattkantareller

 
Pumpagnocchi med smörstekta trattkantareller och timjan. En riktig säsongsanpassad rätt med få ingredienser men mycket smak. Det passar även perfekt för er som inte vet vad man kan hitta på med pumpa. För få att fram ännu mer av den fina gula färgen så har jag gurkmeja i degen. Jag har även blandat in trattkantareller och fått till en magisk rätt om jag får säga det själv!

Jag som älskar grädde avstod denna gång. Istället så späde jag ut gnocchin med pastavatten och det blev så härligt krämig.

 
Helt fantastiskt att det finns fortfarande svamp i skogen att hämta ;)
 
 
Gnocchin får lite mer intensiv gul och vacker färg av gurkmejan. 
 
 

Recept 4 pers.

500 g pumpa
300 g trattkantareller 
1 tsk gurkmeja
1 gul lök
6–7 dl mjöl
1 ägg 
salt, peppar
olja, smör till stekning
parmesanost, timjan
 

Gör så här

Dela och kärna ur pumpan. Skär i små bitar och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Pressa med potatispress eller mixa. Tillsätt ägg, mjöl, gurkmeja, och arbeta ihop till en ganska fast men mjuk deg.
Dela i små runda bollar och rulla till fingerstjocka längder, skär i 3 sm låga bitar. 
Mjöla och pressa med baksidan av gaffeln. Smörstek svampen och skivad lök tills de får färg, salta, peppra. Koka gnocchin men inte så många åt gången. De är färdiga när de flyter upp till ytan.
Lyft upp dem och blanda med svampen försiktigt, späd ut med pastavattnet, rör om och låt det småputtra en liten stund. Det blir härligt krämig
 
Riv på med parmesan och garnera med timjan.
 
 
 


Gnocchi | Anna Demirian, Kitchenofanna, gnocchi |