Armenisk Bulgur Pilaf

 
Armenisk Bulgur Pilaf med stekt lök och små bruna champinjoner. Garnerat med färsk persilja från trädgården, granatäppelkärnor och rödlöksskivor.
En mycket vanlig och älskad rätt som tillagas ofta i det armeniska köket. Jag tillagar mest grov och fullkornsbulgur som är matigare och alla älskar det. 
 
 
Garnera gärna bulguren med granatäppelkärnor, det blir så vacker!
 
 
 
Tänk på hur du presenterar och serverar maten. Det ska vara gott men även vackert för ögat ;)
 
 
Bulgur
 
3 dl bulgur grov
3-4 msk rapsolja
1 gul lök
250 g små bruna champinjoner
5-6 dl grönsaksbuljong
 
Till garnering
 
Granatäppelkärnor, persilja, rödlökskivor
 
Gör så här
 
Häll olja i en djup panna eller kastrull och stek bulguren sakta tills den blir glansig. Häll i buljongen och lägg på locket så får den koka i ca 10 minuter. 
Häll i lite mer buljong om det behövs, men inte för mycket för då blir det gröt.
Skala, dela och skiva löken, dela hälften av svampen och resten behåll hela. Stek allt en annan panna tills de får lite färg. Salta och peppra.
Blanda med bulguren.
 
Garnera bulguren med finhackad persilja, rödlökskivor och granatäppelkärnor.
 
Tips på att koka sin egen buljong.
 
Skär grönsaker som palsternacka, morot, fänkål, purjolök och selleri i småbitar. Fräs dem en stund i olivolja.
Häll så mycket vatten så att det täcker ordentligt och koka det med svartpeppar, vitpeppar, lagerblad och örter som man vill ha, så får man egen grönsaksbuljong. Koka tills grönsakerna gått sönder. Sila så är det färdigt. Man kan frysa in buljongen, antingen i isformar eller andra formar. De finns till hands när man behöver dem.
 
 
 


Armeniska rätter | Armeniskmat, Bulgur, Kitchenofanna |
#1 - - Liene - Pigg Igen:

Ser gott ut :)

Svar: Hej och tack så mycket:)
ha en trevlig helg/Anna
Anna Demirian