Aubergin med vinägrett och grillad paprika

 
Ugnsbakade baby-auberginhalvor med vinägrett och grillad paprika. 
Såg dessa söta små auberginer i butiken häromdagen och kunde inte låta bli att köpa hem ett gäng. Det här kan serveras som de är eller som tillbehör. Passar perfekt till lamm om ni frågar mig!? Kött eller utan kött så är det här mycket gott! 
 
 
Recept 
 
5-6 små aubergin
1 röd paprika
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
saft av en halv citron
halv kruka persilja
salt, svartpeppar
 
Gör så här
 
Krossa vitlöksklyftan i en mortel med salt, häll i finhackad persilja och rör runt. Häll i olivoljan, citronsaft och blanda ihop allt.
Dela auberginerna i halvor. Skär ett rutmönster i varje halva, lägg i en ugnsform. Baka även paprikan i ugnen utan olivolja. Ringla över lite olivolja, salta, peppra och baka i ugnen i 200 grader i ca 20 min.
Skala och finhacka paprikan. 
Servera auberginehalvor med vinägrett och paprika. 
 
 
 


Vegetarisk | Kitchenofanna, auberginer, tillbehör, vinägrett |