En fruktkrans och tre pajer

 
Jag gjorde en krans, en höstlig och ätbar sådan! med höstliga svenska frukter, löv och andra rekvisita från trädgården och min skog. Vilka härliga höstdagar har vi haft, eller hur!? 
Bakade även tre pajer med äpple, päron och plommon. Varför bara en när man kan baka tre? 
Kryper ner i soffan med en filt och njuter av mina pajer och tittar på min eldbrasa. 
Livet är härlig och snäll mot mig, känner jag. 
 
 
Pajdeg
 
10 dl mjöl
400 g smör
2 dl mjölk
2 msk socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Fyllning
 
200 g mandelmassa
1/2 tsk malen kardemumma
2 ägg
1 ägg till pensling
3 små päron
5 små äpplen
4 plommon
 
Gör så här
 
Riv mandelmassan och mixa ihop med kardemumman och äggen i en matberedare.
Häll upp mjölet i en skål och smula smöret i det med fingertopparna. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, mjölk och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i tre bollar, två små och en stor.
Kavla ut degen till ganska tunna, runda kakor och lägg på bakplåtspapper. Bre på fyllningen men lämna 5 cm längst ut på kanten runtom.
Skär, plommon, päron och äpplen i tunna skivor och fördela på varje fyllning i varje paj. Pensla på fruktbitarna med aprikosmarmelad. Vik in kanterna på pajen och pensla med äggula. 
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 15-20 min. Pensla gärna en gång till med marmelad under gräddningen.
 
 
 


Dessertpajer | Kitchenofanna, hembakat, päronpaj, Äppelpaj |
#1 - - Gudrun Friberg:

Du är så duktig både att baka, laga mat och göra fina bilder som Du också fotar så fint. Du har en stor beundrare och följare i mig. Stor kram

Svar: Hej fina Gudrun, så himla glad av att höra det. Det betyder mycket för mig ska du veta. Älskar att sprida matkärlek.

kram Anna
Anna Demirian

#2 - - Sophia Adhan :

Anna Demirian you are a trully inspiration. KEEP UP THE GOOD WORK.

Svar: Hej och tack fina Sophia och kram.
ha en fin söndag/Anna
Anna Demirian