Hemgjorda äppelchips

 

Hemgjorda äppelchips med yoghurtdipp, gjord av grekisk yoghurt och honung. Ett bra sätt att ta vara på äpplen från årets rikliga skörd. Superlätt att fixa i tork eller baka i ugnen och smaksätta med kanel, kardemumma eller varför inte örter innan torkning. 

För mig som är inte så himla förtjust i vanligt chips är det här smaskens.
Vill man ha lite lyxigare då tar man och gör dipp av grekisk yoghurt med honung. 
 
 
Recept
 
2 äpplen
1 dl grekisk yoghurt
1 msk honung
 

Gör så här

Ta bort kärnhuset med en urkärnare, skär äpplena tunt med mandolin. Strö äppelskivorna med kanel eller kardemumma och baka mitt i ugnen i 2-3 timmar i 100 grader. Förvara torrt i ren glasburk.

Servera med yoghurtdipp/grekisk yoghurt och ringla över honung. 

 

 


Äpplen | Kitchenofanna, grekisk yoghurt, svenskaäpplen, äppelchips |
#1 - - anneli:

Spännande tips, speciellt dippen.
Kanske skulle behöva prova :)

Svar: Hej Annelie,
man tror att det blir för söt men det blir så gott att man blir förvånad. kram Anna
Anna Demirian