Matig Linsgryta

 
En matig linsgryta med grönsaker som jag vet ni kommer att gilla. Det här är inte bara en tråkig och len linsgryta utan med lite grönsakskuber som ger tuggmotstånd. Jag har pumpa och potatis i grytan men har du palsternacka och morötter i kylen, ta det istället.
Det som jag älskar mest och har i grytan, är krossade korianderfrön. Passar så bra ihop med fisk, kött och grönsaksrätter. Glöm inte bort färsk koriander och gott bröd.
 
Recept
 
2 dl röda linser
200 g pumpa
1 msk paprikapulver
1,2 tsk koriander (frön)
2 lagerblad
1 röd paprika
1 potatis
1 gul lök
1 buljong
3 msk olja
1 liter vatten
 
Gör så här
 
Skala och finhacka löken, skär grönsakerna i små kuber och stek i olja i en liten kastrull. Häll i paprikapulver, buljong, koriander och peppar. Fräs allt tillsammans en stund så att kryddorna svettas och ger mer smak.
Häll i vattnet, kasta i lagerbladen och låt det puttra i ca 10 minuter. Häll sedan i linserna och låt det puttra lite till så att linserna är färdigkokta men inte helt sönderkokta och grönsakerna har lite tuggmotstånd.
Salta peppra, smaka av. Servera med finhackad koriander och gott bröd.
 
 
 


Vegetarisk | Kitchenofanna, färskaörter, linsgryta, vegetarisk |
#1 - - Jenny:

Så gott det ser ut, ska provas här hemma. Tack för inspirationen :)

Svar: Hej Jenny, va trevligt. Kan lova att du kommer att älska den här grytan.

kram Anna :)
Anna Demirian

#2 - - Liselotte Johansson:

Grytan ser jättegod ut. Den sla jag testa i veckan.

Svar: Hej,det här har jag med mig till lunch till jobbet. Så himla gott och håller mig mätt länge.
Hoppas att du gillar den med.
/Anna
Anna Demirian