Ris med russin och lök

 
 
När riset är huvudrätten!
Ja exakt så är det med det här risrätten med russin och lök. Så länge jag kommer ihåg så har man tillagat det här när jag var barn. Det här serveras med fisk till påsken men eftersom den är älskad hemma hos mig så tillagar jag när vi blir sugna på den.
Kan inte pastå att vi äter mycket ris men just detta sätt att tillaga äter vi mer och så behöver vi inte heller tillbehör. Därför blir den som huvudrätt helt enkelt.  
Prova så får ni se!
 
 
Recept
 
3 liter vatten
5 dl basmatiris
2 msk salt
3 gul lök
2 msk smör
100 g gula russin
50 g mörka russin
 
Garnering
Persilja, granatäppelkärnor 
 
Gör så här
 
Koka 3 liter vatten i en stor kastrull. Tvätta riset ordentligt i kallt vatten tills vattnet klarnat. Häll riset i det kokande vattnet med saltet och rör om då och då. Riset är färdig när den har lite tuggmotstånd. Häll över riset i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
Skala och finhacka löken, stek i smör en stund. Häll sedan i russin och stek en stund tills löken fått lite färg och russinen blivit lite mjuka men inte sönderstekta. Häll i det kokta riset och blanda ihop försiktigt.
 
Garnera med finhackad persilja och granatäppelkärnor.
 
 
 


Vegetarisk | Middag, inspiration, kichenofanna |
#1 - - Anita:

Men gud så gott det såg ut :D

Svar: Hej Anita,
ja det är det också. Prova tillaga :)

kram Anna
Anna Demirian