Grillad entrecote med russin-och örtsmör

 
I betalt samarbete med Foodfolder har jag tagit fram denna supergoda recept på "Grillad entrecote med russin- och örtsmör" och härliga tillbehör. Rätten passar perfekt till det italienska vinet Masi Costasera. Allt förbereds på grillen och det går snabbt också. Sätt dig ner vid detta bord och dröm dig bort till Italien. Dessa två olika smör funkar utmärkt med den grillade entrecoten och vinet.
 
 
Köttsaften och den rumstempererade smöret som smälter på köttbitarna gifter sig så bra ihop att du inte kommer sakna eller fråga efter annan sås. Detta russinsmör, min egen skapelse förresten, är verkligen överraskande god och jag hoppas ni provar den. 
 
 
Recept
 
4 skivor entrecote ( ca 2,5 cm tjocka )
1 kg färsk potatis
300 g körsbärstomater
olivolja
salt, peppar
 
Russin- och örtsmör
 
200 g smör
50 g russin
2-3 kvistar rosmarin
 
Gör så här
 
Mixa smöret med stavmixer eller stöt på i morteln. Dela och blanda i hälften av smöret med finhackad russin och mixa lite till. Blanda resten med finhackad rosmarin.
Salta och peppra. 
 
Gör så här
 
Koka potatisen i förväg och lägg i ett fat. Ringla över olja, lägg på grillen och grilla runt om ca 15 min. Blanda då och då.
Skär rumstempererad entrecote i bitar eller färdigskivade bitar, salta och peppra med grovmalen svartpeppar. 
Grilla på direktvärme i ca 2-3 min till medium/medium rare 52-54˚C, medium/medium välstekt: 58–68˚C, välstekt/well-done Ta bort köttet från grillen, täck med folje och låt det vila ett par minuter innan servering. Under tiden grillar du tomaterna ett par minuter på varje sida. Salta, peppra.
Servera köttet med rumstempererade smöret. 
 
 
 


Grillat, Sommarmat, kitchenofanna, masi |