Ugnsbakad lax med fetaost och basilika

 
Ugnsbakad lax med fetaost och basilika. En mycket lättlagad och supergod rätt för oss alla som älskar lax. Tror vi är ganska många :)
Det serverar man med kokt potatis eller potatismos, ris eller bulgur. Det väljer du själv. Som krispig tillbehör har jag alltid picklade rödlöksringar i kylen. Det piffar upp maträtter, förhöjer apetiten med sin färg och frestar smaklökarna.
Picklade rödlöksringarna gör man dagen innan.
 
 
Recept (4 pers)
 
600 g lax med skinn
100 g fetaost
Färsk basilika
olivolja
salt, peppar
 
Picklad rödlök
 
3 små rödlökar
1,5 dl vatten
1,2 dl ättika
1 msk socker
2 lagerblad
 
Picklad rödlök - gör så här
 
Skala och skär löken tunt och lägg i en burk med lagerblad. Koka lagen med ättika, socker och vatten, låt det svalna och häll över. Låt det gärna stå i kylen över natten.
 
Laxen - gör så här
 
Lägg laxen på ungsformen, peppra och salta bara lite för (fetaosten är ganska salt). Smula ner fetaosten över laxen, ringla över olivolja, hackad basilika och baka i övre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 min. 
Ta ut laxen och låt det vila. Den ska ha en fin yta och gärna vara något rosa inuti.
 
Servera laxen med kokt potatis, potatismos eller ris. En härlig grön sallad.
 
 
 


Fisk | Kitchenofanna, fetaost, färska örter, ugnsbakadlax |
#1 - - Sandra Callermo:

Laxen ser såååå god ut! Mums!

Svar: Hej Sandra,
kul att du tittar in :)
mycket gott dessvärre ;)

kram Anna
Anna Demirian