Mozzarella på två sätt

 
Vem älskar inte ost!?
Tror att det finns många där ute som är helt galna i ost som jag och spontanhandlar ost utan att veta hur den ska ätas. Mozarella är nog den ost som är svårast att hitta variationer på.
Men som vi alla vet så är det tillbehören med det lilla extra som gör att det blir ännu godare. Att man kan njuta mozzarella med underbara goda och färgglada tomater och olivolja det vet vi redan. Men det finns ett sätt till som jag älskar att äta min mozzarella på. Det är med lök och fänkål som har gottat sig i ugnen med timjan och rikligt med olivolja.
Prova så får ni se - så himla gott! 
 
 
Älskar att äta mozzarellan på det här sättet, mums :)
 
 
 
Recept
 
1 stor gul lök
1 mellanstor fänkål 
1/2 dl olivolja
ett par kvistar färsk timjan
salt, peppar
 
Gör så här
 
Skala och skär löken i tunna skivor. Dela fänkålen och skär i skivor. Lägg på en ugnsform, salta, peppra och ringla över olivoljan. Grovhacka timjan och strö över. Låt det gotta sig i ugnen i ca en timme i 150-175 grader. 
Servera med mozzarella och gott bröd.
 
 
 
 


Förrätt | Kitchenofanna, Mozzarella, ostar, tilltygg |