/ Allmänt /

Biffar med trumpetsvampsås och rorörda rönnbär

 
Kalvfärsbiffar ca 8 st
 
500 g kalvfärs
1 stor gul lök
1 msk ströbröd
1 ägg
1/2 dl vatten
1/2 tsk kryddpeppar
1 tsk timjan
1 tsk salt
smör och olja till stekning
 
Trumpetsvampsås
 
50-100 g torkad trumpetsvamp
3 dl grädde
1 tsk vitvinsvinäger 
salta, peppra efter smak
 
Rorörda rönnbär
 
1,5 dl rönnbär
1 dl socker
 
Plcoka rönnbär, tvätta och frys in ett dygn. Bären blir sötare och mildare i smaken. Blanda med sockret och låt det stå och dra i ett par dagar. Blada ihop då och då, mosa gärna bären med gaffel.
 
 
Gör så här
 
Finhacka löken och häll i en skål med kalvfärsen. Blanda i resten av ingredienserna och gör en smidig färs.
Rulla ihop runda färsbiffar, platta till lite och lägg på bakpapper. Låt det stå en stund så håller de formen bättre och går inte sönder när man steker.
Stek biffarna i smör och olja tills de fått fin stekyta. Lägg biffarna i ugnen i lågt värme så de håller sig varma. Häll i grädden i en liten kastrull eller panna och låt det småputtra någon minut. När det börjar tjockna smula över svampen. Salta, peppa efter smak och häll i vinägern. 
 
 
Servera med rårörda rönnbär!