Det finns tyvärr vissa dagar som jag hinner inte med allt. Då känns det som att mina 24 timmar inte räcker till för allt som jag skulle vilja göra. En hel del aktiviteter har att göra med huvudkontoret, ”köket”.
En av våra favoritmaträtter är ju pasta som alltid går hem. Det går snabbt att göra och fixa olika såser medans pastan kokar.
Nu när jag har zucchini från trädgården är det utmärkt att göra en zucchini sås kombinerat med kassler, vitlök och timjan.
Det är en av våra favoriter här hemma.
Recept pastasås till 500 g pasta
200 g kassler
1 dl crème fraiche
1 liten gul zucchini
1 liten grön zucchini
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
salta och peppra efter smak
färsk timjan
Gör så här
Sätt på vatten för pastan i en stor kastrull och börja med såsen.
Skär kasslern, zucchinin, löken och vitlöken i små bitar och stek de i olja i en liten stund tills de fått en lätt stekyta. Häll i crème fraichen och låt det småputtra någon minut.
Salta och peppra. Håll såsen varm.
När pastan är klar, sila den snabbt och häll den direkt i såsen. Spara lite pasta vatten om såsen är för tjock. Tycker man att såsen är för rinnig kan man hälla i lite maizena redning först innan man lägger pastan i såsen. Rör ihop försiktigt och garnera pastan med timjan.