Jag gav mig till skogen för svampplockning häromdagen. Jag älskar att vara i skogen och plocka svamp.
Är man duktig och känner igen svampsorter så kan man plocka en massa sorter men jag håller mig till vissa lätta sorter. Det är gula kantareller, Karl Johan, svart trumpet och höst trattisar.
För mig är skogen är ett ställe där jag känner mig fri och lugn och så hämtar man gratis lyxmat.
För ett antal år sedan köpte jag en tork så att jag kan torka all svamp som jag plockar inför vintern. Det har varit en bra investering men om man inte har tork så kan man förvälla svampen och frysa in.
Fastän det hade regnat ett par dagar hos oss så var det mycket torrt i skogen och det fanns ingen svamp.
Jag kom hem och tog ut svamp från frysen istället. Hoppas att det kommer svamp senare i september.
Jag gjorde pastasås med gula kantareller som är ännu en favorit hemma hos oss.
Recept pastasås till 500 g pasta
300 g tinade gula kantareller (förvällda)
2 gula lökar
3 dl grädde
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
salta och peppra efter smak
färsk finnhackad persilja
Gör så här
Sätt på vatten för pastan i en stor kastrull och börja med såsen. Pressa vattnet ur svampen och stek det i smör i en panna.
Skär löken och vitlöken i småbitar och lägg i efter en liten stund. Stek allt tills de fått en lätt stekyta. Häll i grädden och mjölken och låt det småputtra någon minut.
Salta och peppra. Håll såsen varm.
När pastan är klar, sila den snabbt och häll den direkt i såsen. Blanda runt försiktig och garnera med färsk finnhackad persilja.
2 reaktioner på ”Pasta med gula kantareller”
MUMS,MUMS !numer"6"är hungrig
Hej där, det är meningen att man ska bli hungrig och börja laga mat :)Kram Anna