Det här har ni säkert ätit utomlands som tillbehör meze på bordet eller kanske på utlänska restauranger här i Sverige.
Hur som helst så är det här för aubergineälskare. Jag brukar göra det här ganska ofta och äta med tunnbröd med andra smårätter innan varmrätterna är färdiga. Vi äter det med tunn bröd/armenisk lavash.
Jag pratar om Baba Ganush. Här kommer min variant av det.
Recept
1 stor aubergine
2 msk olivolja
2 msk tahini (sesampasta med sesamolja)
citronsaft av en halv citron
2 klyftor finriven vitlök
Gör så här
Tvätta auberginen, stick håll i det så att det inte exploderar i ugnen. Grilla den i ugnen till skinnet blir skrynklig och köttet mjukt. Ta ut och låt det svalna. Skala och mosa auberginen med gaffel och blanda i alla ingredienserna och rör om. Jag gillar att det är lite större bitar kvar så jag kör inte med mixer. Man kan göra det om man vill.
Bre ut det på en tallrik och garnera med olivolja, röd paprikapulver, persilja och granatäppelkärnor. Strö på lite fling-salt också!
2 reaktioner på ”Baba Ganush – Anna Style!”
Hej Anna!
Kan inte du dela med dig receptet på tunnbrödet (lavash)? Kram o hälsa familjen