FETA Fetaost piroger

fetaostpiroger
Hej på er!
Häromdagen så gjorde jag piroger med fetaostfyllning. Så otroligt goda och ganska enkla att göra.
Det här är för fetaostälskare som mig!
Jag älskar fetaost så otrolig mycket och har det alltid hemma. Jag köper alltid äkta grekisk fårost eller bulgarisk och tycker att de sorterna är otrolig goda. Det finns mycket FUSK fetaost därute. Tex så finns det många sorter som är baserade på komjölk!!!
Mina piroger innehåller inte så många ingredienser och ni har säkert det mesta hemma. Tycker verkligen att ni ska testa och baka.
Pirogerna passar utmärkt att äta med soppa eller som de är och även ta till picknik och utflykter.
Det går bra att frysa in och ta ut när ni behöver det.
Pirogdeg 15 st
10 dl mjöl
300 g smör
3 dl naturell yoghurt
Fetaost Fyllning
300 g fetaost
2 dl finhackad persilja
1 ägg
Pensling: uppvispad ägg, sesamfrön
Gör så här
Häll upp mjölet i en skål och smula smöret i det med fingertopparna. Tillsätt yoghurten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Mosa osten med gaffel i en tallrik, blanda i ett uppvispad ägg och finhackad persilja.
Kavla ut degen ganska tunt och skär ut runda bitar om ca 10 cm i diameter. Använd gärna en skål eller liknande för lättare göra detta. Lägg en klick fetaostfyllning och vik ihop kanterna på pirogen med fingertopparna, tryck till med en gaffel.
Lägg pirogerna på bakpappersklädda plåtar och pensla med ägg och strö på sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen 10 -15 min tills de får färg.
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”FETA Fetaost piroger”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *