Grillade champinjoner med kalvfärsfyllning

Hej mina fina följare – ni som tittar in och använder mina recept och ni som vågar skriva fina kommentarer.
Tack!
 
Ni vet ju att jag älskar att grilla och jag misstänker att många av er också gör det så här kommer ett nytt recept och lite inspiration från mig.
Denna vecka kommer det att vara bbq – tema på Kitchenofanna. Ni får en titt på hur jag kryddar, marinerar och grillar.
 
Förra veckan grillade jag mega champinjoner, riktigt stora!
De var ca 10-12 cm i diameter. Dem fyllde jag med kalvfärs och lite kryddor, Det blev sååå gott och självklart vill jag dela med mig av receptet.
 
Recept
 
5 st stora champinjoner
250 g kalvfärs
1 st finnhackad gul lök
2 klyftor finnriven vitlök
finnhackad svampfot
1/2 dl vatten
1 msk finnhackad persilja
en nypa svartpeppar, röd papprika, vitpeppar och salt
 
Persilja och olivolja till garnering
 
 
Gör så här
 
Ta bort fötterna från svamparna, finnhacka dem och lägg i en skål. Blanda alla ingredienser för färsen med finnhackade svampen och blanda till en smidig färs.
Salta svamphatten och fyll med kalvfärsen och grilla på medelvärme. Känn med fingret på färsen och när den inte är lös så är det färdigt. Det tar ca en kvart att grilla.
 
Värm under tiden pita bröd och servera svampen med lite finnhackad persilja och olivolja på.
Sååå himla gott! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”Grillade champinjoner med kalvfärsfyllning”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *