Det här är en super god kombination som ni ser och svår att misslyckas med.
Små bitar av kött, kyckling eller fisk med grönsaker som man kombinerar precis hur man vill.
Hur som helst så tar man exakt det man vill ha på sin grillspett.
När jag grillar så är det själva marinaden som är mycket viktigt förutom köttet såklart. Jag köper alltid svenskt kött och även ekologiskt lammkött.
Jag fixar alltid min egen marinad med egna färska örter, olivolja, paprikapulver, svartpeppar och vitlök.
Jag finnhackar örterna och blandar dem med resten av ingredienserna och sedan bankar jag allt i min stora sten mortel. Doften sprider sig i hela köket. Sedan marinerar jag köket med det som får ligga och dra och suga åt sig alla smaker.
Grillmarinad
1 dl finnhackad oregano
en nypa fänkålsfrön
2 st vitlöksklyftor
en tsk röd papprika pulver
1/2 dl olivolja
1/2 svartpeppar
1 tsk salt
Gör så här
Häll alla ingredienserna i en stor mortel och banka ordentlig. Häll sedan i den finnhackade oreganon och banka lite till men mosa inte för mycket. Färdig för marinad!
Grillspett ca 10 st
1 kg fläsk ytterfilé
500 g små champinjoner
1 st stor gul papprika
1 st stor röd papprika
3 st stora gul lök
Gör så här
Lägg grillspetten i vatten ett par timmar innan grillningen för annars brinner de på grillen.
Skär köttet i fyra cm tjocka bitar, marinera och under tiden det sker förbereder du grönsakerna.
Skär paprikan i grova bitar, skär löken i klyftor, salta och peppra alla grönsaker och även svampen.
Trä köttet och grönsakerna på spettet och grilla tills du får en fin färg och grillyta.
Vänd gärna ofta så att du får jämn grillning.
Servera gärna kokt potatis med dill och tzatziki.
Ett gott surdegsbröd är ett måste på mitt bord!!!
Lycka till!