Det här är en kaka för choklad älskare! mörk choklad alltså 🙂
Därför så måste ni bara prova baka den här. Lätt och hur gott som helst med en kopp stark kaffe eller utan.
Recept
150g smör
1,5 dl socker
2 ägg
150g choklad 70%
1/2 dl kakao
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 170 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Blanda ägg med socker i en bunke. Häll i sedan det smälta chokladen, smöret och dem torra ingredienserna och blanda till en slät smet.
Häll smeten i en smord bakform ca 24 cm och grädda i nedre delen av ugnen i max 20 minuter. Det ska fortfarande vara lite lös i mitten av kakan. Ta ut kakan och låt det svalna ordentligt.
Servera med vispad grädde och hallon. Jag har garnerat kakan med pepparmynt blommar och blad.
lycka till