Hej på er,
de här pirogerna är skitgoda om man får uttrycka sig så och passar att äta med soppa, sallad eller som de är.
Riktig poppis både hemma och bland gästerna och just därför ska ni få receptet. Ett viktigt detalj som lyfter upp de här och all min matlagning är ju härliga färska kryddor så använd gärna det ni också i eran matlagning.
Pirogdeg 15 st
10 dl mjöl
300 g smör eller margarin
3 dl naturell yoghurt
Fyllning
300 g kalvfärs eller nötfärs
1 dl finnhackad gul lök
3 msk matolja
1 dl finnhackad persilja
1 tsk paprikapulver
en nypa finmalen svartpeppar
en nypa vitpeppar
1 ägg
Pensling:uppvispad ägg, sesamfrön
Gör såhär
Häll upp mjölet i en skål och smula margarinet i det med fingertopparna. Tillsätt yoghurten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Börja stek löken i en panna, häll i köttfärsen och stek, tillsätt kryddorna och stek tills färsen får lite lätt stekyta och sedan persiljan. Låt det svalna.
Kavla ut degen ganska tunt och skär ut runda bitar om ca 10 cm i diameter. Använd gärna en skål eller liknande för lättare göra detta. Lägg en msk fyllning och vik ihop kanterna på pirogen med fingertopparna.
Lägg pirogerna på bakpappersklädda plåtar och pensla med uppvispad ägg och strö på sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen 10 -15 min tills de får färg.
2 reaktioner på ”köttpiroger”
Super goda piroger. Hela familjen älskar dom :-).
Kram
Anne
Hej fina Anne, härligt att ni gillar mina köttpiroger. Tack och kram Anna