Släng ihop en mumsig och nyttig kikärtssallad på nolltid. Passar utmärkt att servera som en meze bord bland olika små rätter eller äta som den är.
Jag blötlägger kikärterna i vatten kvällen innan och kokar sedan. För att spara tid så använder jag min tryckkastrull men för er som har bråttom eller inte orkar så finns det eklogiska färdigkokta kikärter att köpa.
Då går det betydlig snabbare såklart. För er som gillar lite hetta använd lite färsk chili peppar i den styrkan som ni gillar. Själv tycker jag att det blir riktigt gott med hettan och citronen ihop 😉
Recept
300g kokta kikärter
1/2 dl rapsolja
1 stor gul lök
1 klyfta finnriven vitlök
1 tsk paprikapulver
salta, peppar
1 dl finnhackad persilja
saft av 1/2 citron
Gör så här:
Strimla löken tunt och låt det svettas i rapsoljan i en rymlig panna i medelvärme men inte stekas.
Häll i kikärterna, rör om försiktigt, tillsätt paprikapulver, salta och peppra. Tillsätt slutligen vitlöken och allra sist den finnhackade persiljan och citronsaften.
Rör om igen försiktig för nu ska alla smaker gifta sig….