Borsch! en mycket god rysk rödbetssoppa som jag bara älskar och tillagar ganska ofta.
God att äta, både kall och varm, går att laga med kött och även vegetarisk.
Men eftersom jag är köttälskare så har jag tillagat det med högrev denna gång. Borsch är egentligen ingen långkok men jag provade laga i min Crock- pot och det blev riktigt bra. Det jag gillar med crock-poten är att man sliper oroa sig för att det ska koka över eller så, den sköter sig själv.
Recept
1 kg högrev
2 st gula lökar
2 st morötter
3 st stora rödbetor
3 st små potatis
300 g fast vitkål
1/2 dl matolja
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapilver
salt,peppar
1dl finnhackad färsk persilja
Gör så här
Finhacka löken, s
kala och skär grönsaker i tunna strimlor med matberedare.(spara en rödbeta)
Fräs alla grönsaker i en rymlig gryta tills de får färg i lite olja, tillsätt tomatpurén, kryddorna och potatisen.
Skär köttet i bitar och bryn i lite smör separat i samma gryta och lägg sedan ner det tillsammans med grönsakerna i Crock-Poten.
Tillsätt vatten så det täcker och låt koka upp.Ta bort all skum som flyter upp på ytan.(det är från köttet).
Låt det koka i ca 2 timmar på 2:an. Skala och riv den sista rödbetan och tillsätt den mot slutet, det är för den fina röda intensiva färgen.
Skär köttet i bitar och bryn i lite smör separat i samma gryta och lägg sedan ner det tillsammans med grönsakerna i Crock-Poten.
Tillsätt vatten så det täcker och låt koka upp.Ta bort all skum som flyter upp på ytan.(det är från köttet).
Låt det koka i ca 2 timmar på 2:an. Skala och riv den sista rödbetan och tillsätt den mot slutet, det är för den fina röda intensiva färgen.
Smaka av,salta och peppra.
Servera med en klick smetana, vinäger, finnhackad persilja och gott bröd såklart.