Lammfärsfyllda auberginer

 
Det här är så gott alltså men det säger jag ju alltid! eller hur?
Lammfärsfyllda auberginer på en mustig tomatsås och en massa färska örter. Jag älskar färska örter och kan inte tänka mig att laga mat utan det.  
Det här är både gott och vackert och glöm inte hembakat bröd för att rensa tallriken efteråt för guds skull!
 
Ett glas kryddig och mustig vin till det här så är Anna lycklig denna gång.
 
Recept
 
2 små hela auberginer
200 g lammfärs
3 stora tomater
2 gul lök
3 msk matolja
1 tsk paprikapulver
salt, svartpeppar
1 dl finhackade koriander, basilika, persilja
 
Gör så här
 
Tvätta auberginerna, gör ett litet snitt i mitten, lägg på ugnsfat, ringla över med oljan och rosta på 220 grader i ca 20 minuter.
De är färdiga när de ser lite skrynklig ut och är mjuka inuti.
Hacka en lök och stek med lammfärsen tillsätt paprikapulvret, saltet och pepparn. Låt färsen få lite färg, ta bort från plattan och tillsätt örterna. Ta ut auberginerna och låt dem svalna.
Skär tomaterna och andra löken i tunna skivor och lägg dem på samma fat som auberginerna stektes på. Salta och peppra dem och rosta sedan i ugnen på 220 grader i ca 10 minuter.
Fyll i auberginerna med lammfärsen, Lägg på tomatsåsen och in ugnenigen  i ca 5 minuter.
Garnera med färska örter innan servering.
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *