Skogens guld-härliga kantareller!
Tänk att de finns i skogen och det är bara att gå och hämta 😉 jag älskar skogen, hösltiga färger och doften av fuktig mossa som man känner när man ska plocka sina kantareller.
Att gå till skogen är den bästa terapin, inte minst för en matälskare och tillika amatörfotograf som också hittar all sin rekvesita där.
Här får ni ett mycket enkel vegetarisk recept med goda kantareller. En krämig polenta med smör och en massa parmesan toppad med smörstekta kantareller. En riktig höjdare även för en köttätare.
Recept för 4
7 dl grönsaksbuljöng
1,5 dl finriven parmesan
500 g kantareller
1 gul lök
1 dl polenta
1 msk smör
1 msk smör till stekning
salta och peppra
Gör så här
Koka upp buljongen i en kastrull, vispa ner polentan och låt det småputtra ett par minuter. Det ska inte bli för tjockt. Ta bort från plattan, tillsätt smör och riven permesan. Salta och peppra.
Skala och skär löken i tunna skivor.
Smörstek under tiden kantarellerna med löken. Salta, peppra. Servera genast polentan toppad med skogens guld.