Recept ca 35 st
200 g smör
4 dl mjöl
3 dl mandelmjöl
1 msk socker
1dl mjölk
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljisocker
Safransirap
4 dl vatten
2 dl socker
1 påse saffran
1,5 dl pistasnötter
Gör så här
Smula smör och vetemjöl, mandelmjöl med fingrarna. Blanda i socker, vaniljsocker och bakpulver.
Häll i mjölken och arbeta till en mjuk deg.
Gör små bollar ( lika stora som drömmar ) och lägg på bakplåten. Platta till lite med handen och tryck in i mitten på varje kaka. (Det är för att få plats för nötterna efteråt )
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, max 15 minuter eller tills de blir gyllenbruna.
Under tiden blandar du vatten, socker och saffran och koka ihop det tills det blir lite tjockare. Mixa pistashnötterna i en mixer.
Ta ut kakorna från ugnen, garnera med pistasnötterna i mitten på varje kaka och ringla safransirap över dem. Viktigt att ringla sirapen medans kakorna är varma.
De är lika goda som de ser ut på bilden, jag lovar 😉
5 reaktioner på ”Mandelkakor med saffransirap och pistashnötter”
Åh vad gott det ser ut!
tack så mycket 🙂
super smarrigt!! 😛
/LIllemmish
gott