Hasselbackspotatis är en riktig klassiker och passar att servera till det mesta som fisk, fågel och en bit grillat kött.
Jag älskar ju potatis. För mig är tyvärr denna är riktig comfort food. Jag kan njuta dessa godingar bara såhär utan någon tillbehör.
Jag har alltid varit förtjust i potatis. När jag var liten brukade mamma säga att jag borde gifta mig med en potatisbonde. Nu blev det ju inte så men jag har råd med potatis ändå 😉
Hur som helst, min variant tar inte så lång tid att tillaga då jag förkokar potatisen och därefter bakar jag den i ugnen och penslar med örtsmör.
Recept
1 kg mjölig potatais
2 msk smör
flingsalt
1/2 dl färska kryddor som basilika, timjan
Gör så här
Sätt ugnen på 225°
Tvätta potatisen och behåll skalen på. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Koka potatisen i ca 5 min i en kastrull. Sila bort och ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form. Smällt smöret och blanda i de finhackade örterna. Pensla potatisen med örtsmöret och ställ in dem mitt i ugnen, ca 20 min. Ta ut dem och pensla flera gånger under bakningen tills de får fin färg och ser krispiga ut. Strö över flingsalt och njuuut.