En färgglad ljummen vegetarisk rotfruktssallad.
Hur lätt som helst att fixa och passar att äta som tillbehör eller som det är. Vill man så kan man ha ost till men det avgör man själv. Vissa gillar fetaost, chevre eller blåmögelost. Lite honung och nötter för crunch om man vill det. Smaken är olika och era smaklökar tillhör er och bara er 😉
Det som gör denna sallad lite extra god är dressingen som jag alltid har till alla mina sallader.
Visst blir man glad av färgerna?
Recept
100 g spenat
50 g persilja
2 rödbetor
2 morötter
2 pasternackor
2 röd lökar
3 msk olivolja
salt och peppar
lingon till garnering
Dressing
1/2 dl olivolja
1 tsk Dijon senap
saft av en citron
flingsalt och peppar efter smak
Gör så här
Koka rödbetorna al dente. Tvätta morötterna och pasternckan – skala inte!, dela och skär i medelstora avlånga bitar. Dela och skär löken och rötbetorna i klyftor.
Lägg rotfrukterna i en ugnsfat, salta, peppra, ringla över olivolja och rosta i ugnen i 220 grader tills de får fin färg. Ta ut och låt det svalna lite.
Blanda alla ingredienserna till dressingen och låt den stå en stund. Häll dressingen på salladen och blanda i spenaten och bladpersiljan.
Lägg upp salladen på ett fat och garnera med ost och lingon.
Lycka till och kom gärna med feedback, det gillar jag 😉