Hej på er,
får man sukta er med dessa supersmarriga dessert?
Den lena vitchoklatpannacottan med lite sötsurlig rabarberkompott och krossade pistagenötter. En riktig lätt och härlig dessert tycker jag.
Visst är det vackra färger också? det ska vara vackert för ögat 🙂
Pannacotta
5 dl grädde
100 g vitchoklad
1 dl gelésocker
1 vaniljstång
Rabarberkompott
200 g rabarber
3 msk socker
1 dl vatten
pistagenötter till garnering
Gör så här
Sköjl och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i en kastrull, blanda ner vatten och socker. Koka på svag värma tills rabarbern är mjuk. Det tar max fem minuter om du har riktig färska rabarber. Ta av den från värmen och låt det svalna.
Blanda grädde och socker i en kastrull. Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången och lägg i grädden. Koka upp allt under omröring snabbt i någon minut.
Ta kastrullen från plattan, ta ut vaniljistången, blanda ner hackade chokladen, låt det smälta under omrörning.
Häll pannacottan i små burkar eller fina små glas. Lämna lite plats för kompotten. Låt det stå i kylskåpet minst ett par timmar.
Garnera med rabarberkompott och rossade pistagenötter.
Alltid kul med lite feedback och kommentarer, snåla inte 😉