Apricot girl, Apricot Lady eller Aprikos Anna!
Kärt barn har många namn.
Alla passar mig då jag verkligen är besatt av aprikoser 🙂
Nu har jag gjort aprikosglass med mynta, lagom sött och krämig och dessutom en härlig smakkombo.
Ett mycket enkelt recept som görs utan glassmaskin och är färdig att äta efter ett par timmar.
Recept ca 1 liter
250 g mascarpone ost
3 äggulor
2,5 dl grädde
1,5 dl rörsocker
5 små aprikoser
1,5 msk honung
1 tsk smör
färsk mynta
Gör så här
Smält smöret och blanda med honungen. Dela aprikoserna och lägg dem på en ugnsfat, ringla över honung& smörblandningen, släng myntanbladen ovanpå och låt den bakas i ugnen i 150 grader i ca en timme. Ta ut från ugnen och låt det svalna.
Koka upp grädden och låt det svalna. Mixa aprikoserna nästan till en puréliknande konsistens. Vispa äggulorna med sockret tills det blir krämig. Blanda ner osten, aprikosmassan, grädden och blanda ihop försiktig.
Häll i en liten form och låt den stelna i frysen. Ta ut och rör om ett par gången emellanåt innan det stelnar ordentligt.
Ta ut en halv timme innan servering så att glassen blir riktig krämig.
Man kan ha crunch eller nötter till om man vill det.