Till garnering, riven parmesan, olivolja, finhackad persilja, flingsalt och peppar.
Gör så här
Skala och finhacka löken, riv moroten med rivjärn. Smält smöret i en kastrull och låt löken och den rivna moroten svettas i medelvärme en stund. Tillsätt riset och rör om någon minut tills den får en glansig yta.
Häll i vinet och rör om igen. Häll i buljongen lite i taget och rör om. När riset sugit åt sig buljongen är det dags för lite mer buljong. Lägg på locket mellan omgångarna. Under tiden stek svampen med smör vid sidan om. Det tar ca 25- 30 minuter innan risotton är krämig med rätt tuggmotstånd. Blanda sist in den smörstekta blandsvampen. Salta, peppra och smaka av, häll i parmesanosten och en klick smör. Rör om försiktigt, lägg på locket, ta från plattan och låt det vila i ett par minuter innan servering.
Garnera med parmesan, ringla över olivolja och persilja, flingsalt och peppar.