Grillat lax med het chillisås

 
Chilliskörd och het sås! chilliolja eller vad ska vi kalla denna enkla hetta mix som jag bara mixade ihop häromdagen. Passar perfekt till grillade laxen!
 
 
Ju det är sant, jag har 17 olika chilli sorter hemma som skördas varje år och används i matlagningen. Det är väldigt gott att även äta färsk till maten. Det är kan vara klokt att ha vid sidan om maten ifall inte alla i familjen  vill äta starkt mat.
Med lite kärlek och vatten så kan vissa chilliplantor överleva flera år. 
Jag använder inga bekämpningsmedel när jag odlar förutom lite benmjöl i början för förstärka plantan. Det är ekoodling som gäller 🙂
Sen vattnar vi med vatten från dammen som är mycket näringsrik.
 
 
Styrkan på såsen/oljan styr du själv genom att mixa de olika chillisorten, härligt va! smaka och prova helt enkelt.
 
 
Recept
 
Färsk laxfile
1 hel chili färsk ( med frön)
1 klyfta vitlök
1 dl olivolja
persilja
oregano
salt, peppar
 
Gör så här
 
Mixa ihop alla ingredienser till chilioljan med en stavmixer eller liten matberedare til grövre konsistens.
Häll i en burk. Pensla laxfilen med olja och grilla i halster med skinnet på. Vänd ett par gånger under grillningen och grilla till en innetemp på 56 grader.
Ta bort filéen och häll över chilliolja och pressa citron på.
 
Tips: grilla citronhalvor på grillen som karameliseras och blir lite söta. Mycket gott att pressa på fisken eller salladen.
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *