Vininkokta kalvlägg som har gottat sig i ugnen i lugn och ro. Detta är en höstlig superrätt utan ansträngning.
Älskar alla såna grytor och rätter som man bara tillagar i gjutjärnskastrull eller lergryta. Det är den bästa delen och kan trösta mig i kyliga dagar. Ta fram och börja laga!
Härliga tomater från trädgården 😉
Recept
1,5 kg kalvlägg
4 dl vin
2 dl buljong
2 vitlöksklyftor
3 lagerblad
2 rosmarinkvistar
salt, peppar
1 msk mjöl
2 msk tomatpuré
olja och smör till stekning
Gör så här
Salta och peppra köttet och börja steka tills det får färg. Tillsätt tomatpurén, mjöl, rosmarin och rör om så allt blandas ihop. Krossa vitlöken med en kniv (med platta sidan) och lägg i grytan och släng i lagerbladen likaså. Häll i vinet och låt buljongen göra vinet sällskap, lägg på locket och tillaga i ugnen i ca 4 timmar i 175 grader. Ta ut och låt det vila en stund tills du fixar tillbehören.
Som tillbehör kan man ha hasselbackspotatis och rostade tomater. Dessutom får man det godaste köttsspadet från köttet i grytan och slipper att koka sås separat.
Garnera med granatäppelkärnor och rucola sallad.