Pumpaplättar med dadelsirap, fikon, härliga bär och röda rubiner. Överraskande gott och passar till helgfrukost om ni frågar mig. Visst är det härligt med helgfrukost eller frukost överhuvudtaget.
Öronfröjd för ögat och gott för magen.
Just på helgen då har man mer tid att lyxa till det lite extra och sitta lite länge vid bordet. Jag älskar att ha dadelsirap till plättar eller pannkakor, toppa med färska bär, fikon och granatäppelkärnor. Grekisk yoghurt eller smetana är också gott och passar bra ihop med de söta tillbehören. Men ni gör som ni vill, detta är gott enligt mina smaklökar 😉
Recept
1,5 dl havregryn
1,5 dl fullkornshavre
200 g pumpa
50 g smör
2 ägg
1,5 dl mjölk
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 dl kolsyrat vatten
Smör till gräddningen
Gör så här
Skär pumpan i små bitar och koka tills de mjuknar. Smält smöret, blanda alla ingredienser ihop med smöret och pumpan och mixa med en stavmixer.
Grädda plättar i en plättpanna av gjutjärn som ger en härlig yta.
Servera med dadelsirap, färska bär och granatäppelkärnor. Grekisk yoghurt eller smetana är också.
2 reaktioner på ”Pumpaplättar”
Gott! Älskar plättar i alla möjliga smaker. Har du testat polska potatisplättar någon gång?