Saffranspannacotta med pistagenötter och röda rubiner samt lite utsmyckning från trädgården och helgens efterrätt är räddad!
Guldigt, lyxigt och väldigt passande just nu om ni frågar mig!
Har haft saffran och bakning i tankarna i flera dagar nu, så det kommer fler recept på det temat snart.
Hoppas att ni blir inspirerade 🙂
Recept
5 dl grädde
1 dl gelésocker
1 pack saffran
1 tsk konjak
pistagenötter, granatäppelkärnor
Gör så här
Stött saffranet med lite socker och konjak i mortel. (kan uteslutas)
Blanda grädde och socker i en kastrull med saffranblandningen. Koka upp allt under omröring snabbt i någon minut.
Ta bort kastrullen från plattan, låt det svalna något under omrörning.
Häll pannacottan i små burkar eller fina små glas. Låt det stå i kylskåpet minst ett par timmar.
Spritsa med vispat grädde och garnera med hackade pistagenötter och granatäppelkärnor.