Saffranspannacotta

 
Saffranspannacotta med pistagenötter och röda rubiner samt lite utsmyckning från trädgården och helgens efterrätt är räddad! 
Guldigt, lyxigt och väldigt passande just nu om ni frågar mig! 
Har haft saffran och bakning i tankarna i flera dagar nu, så det kommer fler recept på det temat snart.
Hoppas att ni blir inspirerade 🙂
 
 
Recept

 
5 dl grädde
1 dl gelésocker
1 pack saffran
1 tsk konjak
pistagenötter, granatäppelkärnor
 
Gör så här
 
Stött saffranet med lite socker och konjak i mortel. (kan uteslutas)
Blanda grädde och socker i en kastrull med saffranblandningen. Koka upp allt under omröring snabbt i någon minut.

Ta bort kastrullen från plattan, låt det svalna något under omrörning.
Häll pannacottan i små burkar eller fina små glas. Låt det stå i kylskåpet minst ett par timmar.
 
Spritsa med vispat grädde och garnera med hackade pistagenötter och granatäppelkärnor. 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *