En mycket krämig & klassisk potatisgratäng går alltid hem. Utmärkt med fisk, kött eller fågel. En riktig höjdare för en potatisälskare och stor favorit hos mig såklart.
Som liten fick jag ofta höra att jag borde gifta mig med en potatisodlare, en bonde alltså 🙂
Då kan ni förstå hur mycket jag älskar potatis sedan barnsben!
Muskotnöten är en av ingredienserna i gratängen som ger en härlig nötig smak.
Som vanligt så piffar jag till maten med färska örter, det blir mycket mer attraktiv för ögat och god 😉
Recept
800 g mjölig potatis
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl riven lagrad ost
2 vitlöksklyftor
halv muskotnöt
1 msk smör
1 tsk salt
vitpeppar
Gör så här
Tvätta potatisen och skär i 1/2 cm tjocka skivor med skalet på. Förkoka skivorna halvmjuka i en kastrull med mjölk, grädde, salt, peppar. Blanda sedan ner osten, riven vitlök och muskotnöt.
Häll över i en form. Klicka över smör och grädda i ugnen i ca 30 min.
Garnera sedan med timjan eller basilika.