En bild i mitt huvud som blir verklighet. Fish taco med syltad rödlök och krämig avokadokräm.
En sån härlig smakkombination som är svårt att motstå.
Färgerna som gör att man stirrar och inte kan slita blicken ifrån. Det är vad matlagning i kombination med fotografering handlar om!
Taco är gott men alla vet ju att det är just tillbehören som lyfter upp och gör det hela!. Denna gång med syltat rödlök som är söt, sur och krispig och som grädde på moset – den krämiga avokadokrämen som bara är född till att ätas med den kryddiga laxen. för den som gillar riktig hetta kan man även ta lite färsk chili till…
Allt omfamnas i en liten tacobröd rulle med sallad som så snällt och effektivt tystar alla munnar…
Visst är det vackert med syltad lök. Inte undra på att man öppnar kylen då och då och bara stirrar.
Recept
600 g lax med skinn
2 msk sweet chili sås
1 tsk rökt paprikapulver
1/5 tsk salt
svartpeppar
Avokadokräm
1 mellanstor avokado
2 msk Crème Fraiche
1 tsk citronsaft
1 klyfta vitlök
salt, vitpeppar
Piklad rödlök
3 små rödlökar
1,5 dl vatten
1,2 dl ättika
1 msk socker
2 lagerblad
Tillbehör salladsmix, små santa maria tortillabröd, lime, chilli och färsk koriander.
Gör så här
Blanda alla ingredienser till glazen och pensla på laxen ordentligt. Lägg laxen på ungsform och grilla i övre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 min.
Ta ut laxen och låt det vila. Den ska ha en fin yta och gärna något rosa inuti.
Dela, kärna ut och gröp ur avokadon, mixa med crème fraiche, vitlök, citronsaft, salta, peppra och smaka av.
Skala och skär löken tunt och lägg i en burk med lagerblad. Koka lagen med ättika, socker och vatten, låt det svalna och häll över. Låt det gärna stå i kylen över natten.
Servera din taco med småbröd, salladsmix, laxen och den lena avokadokrämen. Toppa med picklade rödlöksringar och färsk koriander.
Ni måste bara prova laga den här underbara rätten! Den blir älskad av alla – jag lovar 🙂