Sötpotatis crostini

 
 
Sötpotatis crostini kryddat med solstrålar, toppade med goda ostar, nötter, rökt lax och örter.
Tunna sötpotatisskivor som bakas i ugnen och blir riktigt krispiga. Hemligheten för att få riktig krispiga skivor är att låta dem ligga i kall vatten så att stärkelsen försvinner.
Ta hjälp av en mandolin för att få fina och jämna skivor. Detta köksverktyg har underlättat en del för mig i köket men risken är stor att man skär sig så var försiktiga! När det är färdigt är det bara toppa med olika favorit ostar och frukter som man gillar.
Det är inget som man kan förbereda i förväg då de blir mjuka och sega. Man skall göra allt i rätt ordning och tid!Ett alternativ är att man lägger upp ett ostfat och olika tillbehör och låter gästerna komponera sina egna tallrikar.                          
 
Recept 
 
1 sötpotatis
1 msk majsstärkelse
1 msk olja
crème fraiche 
rosmarin
rökt lax
blåmögelost
parmesanost
getost
valnötter
gräslök
honung
 
Göt så här
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär potatisen tunt med mandolin och låt det stå i kall vatten i 1 timme. Bytt ut vattnet då och då för att bli av med stärkelsen i potatisen.
Häll bort vattnet, låt potatisskivorna torka på en kökshandduk. Lägg i en påse med majsstärkelsen och skaka runt.
Lägg skivorna på en ungsform med bakpapper på, ringla över olja, flingsalt och baka tills de får fin färg. Vänd och baka andra sidan också.
 
 

 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”Sötpotatis crostini”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *