Armenisk sallad med spröda små gurkor, tomater och en massa färska örter. Så enkelt och så gott!
Den här serveras nästan vid varje måltid hemma och på restaurang. Den här kan jag påstå smakade nästan lika bra som de jag åt i somras när jag vara i Armenien. Med så få ingredienser så enkelt och så gott. Med små tomater, (västerås) gurka som är fast och har mycket smak och viktigast av allt blandade färska örter som jag plockade från trädgården. Jag har vanlig och purple basilika, dill och persilja. Jag är extra förtjust i den purple basilikan som är otrolig god och vacker 😉
Recept
300 g körsbärstomater
5-6 små västeråsgurkor
basilika
dill
persilja
olivolja
salt, peppar
Gör så här
Dela tomaten i mitten, skär gurkan i ca 1 cm tjocka skivor. Finhacka basilika, dill och persilja. Blanda allt i en skål, ringla över olivoljan, salta, peppra och blanda ihop.
Enkelt va!