En läcker omelett med blandsvamp, västerbottensost och knaperstekta salviablad. Denna smakkombination säger allt om ni frågar mig!?
Det här är det bästa jag vet. Att gå ut i min skog och komma hem med läckerheter som Karl-Johan, Kantareller och Trumpetsvamp.
Nej, jag äger inga skogar men den har blivit min ändå efter alla dessa år. Jag känner min skog och det finns inte ett träd, buske eller sten jag inte känner till. Jag vet exakt vad som finns under varje träd och mossa och när i tiden. Länge leve Allemansrätten!
Nog har var och en av oss en skog som man kallar sin. Gå ut i DIN skog och plocka svamp! Gör en omelett av det du hittar eller gillar!
Det är ju så enkelt! – Borsta svampen lite lätt, rensa och skiva. Förberedd allt innan du sätter på spisen då allt ska gå ganska fort när tillagningen väl startar. Om man inte är förberedd så kan omeletten bli lite torr.
Gör detta gärna till en familjeaktivitet eller tradition! Det är underbart att tillaga mat tillsammans tex till helgens frukost eller brunch.
Man kan visserligen nöja sig med en enkell omelett men med västerbottensost och smörstekta salviablad blir omeletten ännu godare.
Recept
4 ägg
1 dl västerbottensost
200 g färsk blandsvamp
1 msk smör, rapsolja
salviablad
salt, peppar
Gör så här
Dela och skär svampen i grova bitar, stek svampen i smör och rapsolja tills de får fin färg, salta, peppra. Vispa ägg och den finrivna västerbottensosten, häll över svampen i pannan. Stek omeletten på medelvärme tills det stelnar eller baka i ugnen på 200 grader.
Smörstek salviablad tills det blir knaperstekta och garnera.
2 reaktioner på ”Svampomelett med Västerbottensost och Salvia”
Åh vad gott det ser ut! Svamp är så magiskt. 😀